Hangyairtás, hangya leírása

Hangya hangyairtás előtt

Hangya hangyairtás előtt

Hangya
/Formicidae/

Hangyairtás módja:
permetezés, gélezés, porozás, hangyairtó csalétek kihelyezése

Amiért a hangya kártevőnek minősül:

Testfelületén fertőző betegségek mikroorganizmusait hurcolhatja magával.

Megjelenés:

Rendszerint három formája jelenik meg egy fajon belül: a szárnyas hím, a szárnyas nőstény és a szárnyatlan dolgozó. Lakáson belül általában az élelmet kereső és begyűjtő szárnyatlan dolgozó hangya az, amivel összetalálkozik az ember.

Életmód:

A hangyák rejtett életmódot folytatnak. Kolóniákban élnek, s fészkükből a rajzás során  bukkannak elő a lakásban nagyon zavaró tényezőként fellépő szárnyas hímek és nőstények.
Legtöbbször a házi hangyával, a kis fekete hangyával, és a gyepi hangyával találkozhatunk. A fáraó hangya sárgás-barnás, vöröses színű, 2-3 mm-es, ez a faj található meg leggyakrabban panel lakásban.
Általában a fal és padló találkozásánál lévő fuga-hézag az, ahol bejutnak a házba; a hangyairtás is főleg ezekre a helyekre irányul. Ha táplálékot találnak a dolgozók, a kolónia tudomására hozzák, majd nagy tömegben jelennek meg a táplálék és fészkük közti útvonalon. Alapos hangyairtás után a hangyák általában nem térnek vissza, mert a lakás ekkor már nem esik bele a közlekedési útvonalaikba. Általában áprilistól júniusig tart a hangyairtás szezonja.

Ha zavarja a hangya, hívjon, és garantáltan kiirtom !
Lantos Imre
Tel.: 06-70/395-4438

poloskairtás, csótányirtás, darázsirtás, hangyairtás, bolhairtás, légyirtás, molyirtás, pókirtás, patkányirtás